zondag 8 november 2009

herfstvakantie in Spanje

normaal schrijf ik hier heel weinig privé zaken.
maar deze foto's wil ik jullie toch laten zien.
afgelopen herfstvakantie hebben wij een cultuureis gemaakt door andalusie, zuid spanje. SCHITTEREND.

ik weet niet wanneer het patchwork ontstaan is, maar de muren van keramiek mozaiek tegeltjes lijken net patchwork dekens.

en de vloeren uit de opgravingen van italica, zijn ook prachtige patchwork kleden.4 opmerkingen:

 1. Hallo Mieke, het is leuk om je blog te lezen, wat een mooie tegelmuren en vloeren en zo te zien hadden jullie prachtig weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Via een lange reis kom ik bij jou terecht op je blog. En ineens snap ik het. Ik doe behalve quilten ook mozaieken maken. En ben ooit in noord-Italie naar opgravingen gaan kijken. Als je weet hoeveel uren werk daarin zitten....om uit grote marmeren blokken van die kleine vierkantjes te kappen. Maar mooi blijft het zeker. Groetjes vanuit Virginia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vind dit echt op je blog horen en eigenlijk zou je er iets mee moeten gaan doen. Ook al zou het maar een klein wandkleed zijn als herinnering aan de reis. Weet niet of je EQ hebt maar daarmee zouden de blokken vrij gemakkelijk mee uitgewerkt kunnen worden. Gebruik het zelf regelmataig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. jolie bedankt voor je reacties. EQ ken ik niet, maar als ik iets na wil maken, kan goof de fot uitvergroten , dan maak ik daar een tekening van, een patroon.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je er even was.