woensdag 17 september 2008

ABC kinderquilt

een nieuw idee is weer geboren!
een UWYH kleed oftewel een
Use What You Have quilt.


een quilt om de kamermuur te beschermen tegen kleine vieze kleinkind vingertjes !
een ABC met plaatjes.
de lappenkast doorgespit, ik heb heel veel, maar toch net niet genoeg.
geen nood, een berichtje op het PB en een paar dagen later had ik de resterende lapjes in de brievenbus. weer een avondje zitten frutselen en de lapjes op zich
zijn klaar.

nu alles nog tot een mooi geheel maken
en een rand eromheen zetten.
inmiddels zit alles aan elkaar genaaid en ben ik het kleed aan het doorquilten. onder het mom van : Use What You Have quilt , heb ik met mijn suf ( te zuinig ) gezicht de vulling van een slaapzak gebruikt। en dat quilt niet zo lekker, de steken zijn nu wat groter dan normaal. ik zal het er zelf maar even bij zeggen,
want dat is natuurlijk niet zo mooi.

vandaag is het kleed " gekeurd " door mijn kleindochter !
ze vond het heel erg leuk.


oktober
nu is het helemaal klaar.
het is voorlopig een speelkleed.
als ik het wil hangen, dan maak ik wel iets,
met bretelsluitingen.
omdat de vulling te dik is,
heb ik niet alles doorgequilt.
het werd er nl niet mooier van.


6 opmerkingen:

 1. Dit wordt een erg leuke en vrolijke quilt als ik het zo bekijk. Lijkt me ook erg afwisselend om te doen. Je hexagonnensprei wordt trouwens een heeeel mooi iets. Zie dat je begonnen bent met siggy,s.. Heb er zelf geen belang bij... maar wil wel een siggy voor je maken als je dat leuk vindt. En dat vindt je vast wel LOL.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Mieke, allereerst dank je wel voor je reactie op mijn "gewone"maandag. Inmiddels kwam er een afschuwelijke dinsdag achteraan maar alá..
  Leuk de quilt die je hebt gemaakt want in mijn kast liggen dezelfde stofjes met Pink en Janke( zo noemde mijn dochter deze Jip en Janneke ;-) )
  Ik zie dat je begonnen bent met siggies, ik verzamel ze ook dus zullen we uitwisselen? Ik ga niet heel hard omdat ik ze met de hand maak maar vind het wel leuk om te doen!
  groetjes uit goeree Gerda de Bruyn

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Mieke,

  Een erg leuke quilt is het geworden. Al die kleurtjes en natuurlijk Jip en Janneke. Daar zullen je kleinkinderen veel plezier aan beleven.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En nu is het een UFO geworden.. je hebt het snel gedaan vind ik en met een leuk en vrolijk resultaat. Als het een poosje gebruikt is zul je zien hoe soepel het gaat worden en dan kan het waarschijnlijk alsnog wat meer gequilt worden en aan de nu-nog-schone-muur.
  Merk dat zelf met tafelkleden die ik gemaakt heb.. door het wassen wordt de vulling elke keer soepeler.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke site heb je. Kom net van Willeke haar site af, en zag je siggy staan en je web-site dus meteen even gaan kijken. Ik zal je adres even op Annelies haar lijst opzoeken en dan wil ik wel een siggy met je ruilen als je dat leuk vindt!
  Met hartelijke groeten
  Joke uit Zweden
  http://qjoke.web-log.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Mieke, dat is een mooi speelkleed geworden en ik zag dat je al heel wat siggy's verzameld hebt.Veel plezier met verzamelen en quilten de mijne stuur ik op.

  Groeten Tini Por

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je er even was.